Recenzija

BERGARA Premier HMR PRO


 

Rađena na platformi Bergarinog najpopularnijeg modela B14 HMR koji je svoje mjesto na tržištu pronašao upravo zahvaljujući HMR (Hunting-Match Rifle) kundaku koji je orijentiran prema korisnicima koji traže pušku jednako upotrebljivu i na lovačkim terenima i na strelištima.

HMR kundak je Bergarina uspješnica zahvaljujući odličnoj ergonomiji, podesivoj obrazini, podesivoj dužini kundaka, integriranoj aluminijskoj šasiji koja osigurava čvrst i konstantan bedding te okomitom rukohvatu, a sve to ‘zapakirano’ u paket koji je još uvijek dovoljno lagan za cjelodnevno nošenje. Također, svi modeli rađeni na HMR, LRP i Ridgeback platformama koriste odvojive spremnike na AICS matrici spremnikašto korisniku otvara velik izbor aftermarket sintetičkih i metalnih spremnika različitih kapaciteta čiji kapacitet varira od 3 pa sve do 15 komada streljiva.

Kada to sve iskombiniramo sa Premier akcijom i cijevi, dobijemo jasan izbor za korisnika koji želi pušku jednako uspješnu kako u lovu, tako i na sportskom terenu.

Kalibri: 7mm Rem.Mag., 308 Win.
Kapacitet spremnika: 5
Dužine cijevi: 51 cm(308 win), 61cm (7mm Rem.Mag)
Masa: 4,2-4,4kg
Okidanje: Triggertech vanjski podesiv od 680g do 1800g
Cijena: od 16.011,00 kn

Svi Bergara Premier karabini standardno dolaze sa cijevi od nehrđajućeg čelika, Cerakote zaštitom, kaneliranim tijelom zatvarača i Triggertech Primary sistemom okidanja podesivim od 680g do 1800g uz mogućnost vanjskog podešavanja