Noviteti

Bergarina kapa ponovno na tronu!

Lovac Goran Novak prvi,  Alen Mikić drugi,Krunoslav Zlomislić treći, Ivan Janić četvrti, Ante Vitalia peti, na natjecanju u gađanju meta srnjaka podno Papuka

 

Pripremajući se za predstojeću sezonu lova na srneću divljač Lovačko društvo „Jelen“ iz Požege organiziralo je pod Papukom tradicionalno 7. pojedinačno natjecanje lovaca u gađanju stojećih meta srnjaka, a nastupilo je 60 strijelaca iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Zagrebačke županije, te  iz Kanade, Slovenije, te Bosne i Hercegovine.

Oni su ispalili tri hica sa čeke i štapa u metu srnjaka udaljenu sto metara, pri čemu su koristili dopuštene kalibre u lovu na srneću divljač, a cilj natjecanja je bilo upucavanje i provjera pušaka prije lova.

Sudionicima je pozdrave uputio Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, a nakon natjecanje koje je obuhvatilo i raspucavanja kako bi se utvrdio realan plasman strijelaca riječi zahvale uputio je u ime domaćina predsjednik LD„Jelena“ Boris Janić.

Lovac Goran Novak(LD„Srndać“ Banova jaruga) je pobjednik sa 58 bodova,čime je tri godine za redom osvojio naslov prvaka te potvrdio dominaciju nad suparnicima, drugi je Alen Mikić(LD“Jelen“ Požega) također sa 58 bodova, a treći Krunoslav Zlomislić(LD„Vepar“ Aljmaš) sa 57 bodova. Organizatori su pripremili vrijedne nagrade  za 10 najbolje plasiranih sudionika, a posebno su nagrađene tri lovkinje sudionice natjecanja. Među njima su požežani Ivan Janić(LD„Babja gora“ Požega) sa 57 bodova na četvrtom mjestu, te Ante Vitalia peti i Boris Janić osmi(oba su iz LD  „Jelen). Lovac „LD Babje gore“ Jovica Gajić posebno je nagrađen jer je slavio rođendan.