Recenzija

OLIGHT – Vladar noći i noćnih lampi

Oduvijek me zanimalo zbog čega je Olight tako popularan i zašto se ističe pred konkurencijom. Stoga sam odlučio dvije večeri posvetiti se recenziji i testu Olight-ove lampe i njenog modela ujedno i najjačeg Olight JAVELOT PRO Kit.

 

Olight JAVELOT PRO KIT Led

Pošto živim blizu šume nije bilo idealnijeg poligona za testiranje od ove. Zaputio sam se na rub šume u kasni sumrak. Olight u svojoj ponudi ima široku gamu taktičkih i lovnih lampi različitih veličina, jakosti svjetline i kombinacija. Više manje sve njihove lampe odlikuju se kvalitetnim materijalima izrade, vrhunskim osvjetljenjem kao i mogućnosti odabira doadataka koje idu uz lampu. Konkretno Javelot Pro Kit koji sam imao prilike testirati sadržava osim same lampe filtere, nosače i mikroprekidač. Noviji modeli uključujući i ovaj na testu imaju integriranu bateriju i magneti način punjenja, štoviše novi modeli imaju i jače baterije što povećava samu autonmiju i bez straha da će se lampa brzo isprazniti. Nadalje svaka Olight lampa u slučaju smanjenog kapaciteta baterije automatski lampu stavlja u najniži režim osvjetljenja tako da ne ostanete u mrklom mraku. Dakle uvjeti su bili idealni, sumrak praktički noć je već pala, dovoljno mraka i topla ljetna noć. Sama lampa ima 4 moda osvjetljenja, lagana je i kompaktna iako njena veličina na prvu odaje da je robusna i teška. Ispred mene je šuma i dovoljno mraka da vidite samo rasvjetu u daljini i svjetla po kućama.

Sadržaj kutije Olight Javelot PRO Kit

Naciljao sam na obližnje drvo koje se po mraku ne vidi te upalio Olight Javelot PRO prema tom drvetu, koje je obasjalo pod jačinom lampe. Činjenica je da doseg lampe je impozantan da sam uspio bez problema osvjetliti kuću na drugom brdu. Moje osmatranje nastavlja se po šumi gdje je već mrkli mrak i rezultati su fantastični. Snop svjetla je fenomenalan i obasjava kao da je dan. Ostao sam iznenađen činjenicom da lampa može toliko dobro posvjetliti što je od iznimne važnosti ne samo u šumi pored kuća i cesta kao u mom slučaju već u dubok šumama i teško prohodnim terenima, te da Vas lampa neće ostaviti na cjedilu. Ja sam koristio više manje slabi i najjači mod osvjetljenja ali kao  što sam naveo gore više da lampa ima 4 mogućnosti osvjetljenja.

Slika 1. Već na prvom paljenju se vidi moć Olight lampi

 

Nastavio sam niže niz ulicu, šuma je veoma blizu meni i Olight nastavlja svoj put i stvarno da se nađem u situaciji da se izgubim u šumi ili nešto, sa sobom bi uvijek imao Olight lampu. Slike ispod govore više od riječi. Nadalje možete vidjeti kako se ponaša kada sam lampu uperio prema jednoj kući jer je bila u mraku ( kuća je prazna ) i opet je Olight odradio vrhunski posao.

 

Slika 2. Olight Javelot PRO Kit

 

Ono što me najviše oduševilo je koliko daleko snop lampe ide. Na slijedećoj slici vidjet ćete koliko je moćna sama lampa da je i mene ostavila u čudu s obzirom da se kuća nalazi na nekih 300 metara na drugom brdu. Dakako lampa može i dalje dobaciti snop ali sve ovisi o uvijetima.

 

ZAKLJUČAK:

Olight definitivno zaslužuje epitet kralja noći i mogu reći da bilo koji model koji odaberete nećete pogriješiti te da Olight lampa zaslužuje biti standardni dio svakog pravog lovca. Jak snop, mogućnosti podešavanja jačine snopa, izdržljiva baterija, kvaliteta i lakoća lampe adut su koji zaslužuje Vašu pažnju. Cijena testnog modela je 2.500,00 kuna uz naravno gotovinske popuste koje možete ostvariti u našem dućanu i na webshopu. Ponudu Olight lampi možete pogledati na našoj web stranici:

https://oruzarnicazagreb.hr/kategorija-proizvoda/oprema/lampe-i-laserska-svjetla/?product_brand=olight

 

Na kraju mogu samo reći bravo za Olight i da smo ponosni što smo njihovi zastupnici, a Vama želimo dobru kob uz Vašu novu Olight lampu. Uživajte u slikama i videu sa terena jer kako kažu slika govori više od 1000 riječi.

 

Dobra vam kob!