Recenzija

Osmatrač za svačiji ukus – Pulsar Axion KEY XM30

AXION Veće povećanje – manja veličina.

Termovizija se brzo razvija, a poboljšanja proširuju potencijal tehnologije i njezinih primjena. Pulsar ide u korak s najnovijim trendovima na tržištu i primjenjuje inovacije u svim svojim proizvodima kako bi tržištu ponudio najbolja moguća rješenja.

AXION je nova riječ u klasi kompaktnih termovizijskih monokulara. Model se temelji na inovativnoj elektroničkoj platformi razvijenoj posebno za nove senzore od 12 μm. Razlučivost senzora standardna je za klasu kompaktnih termovizijskih jedinica – 320×240 piksela, no ukupna oštrina slike poboljšana je pomoću vlasničkih naprednih softverskih algoritama koji služe za postizanje najbolje kvalitete slike. Novi HD AMOLED zaslon ima jednu od najviših rezolucija na tržištu termovizijskih slika 1024×768 piksela.

Povećanje Axiona je ono što ga čini iznimnim, najviše je u klasi sličnih uređaja. S objektivom od 30 mm, optičko povećanje Axiona doseže nevjerojatnih 10 puta i omogućuje postizanje udaljenosti opservacije od 1300 m.

Axion je malen i kompaktan, savršeno stane u dlan ili džep standardne veličine. Jedinica je dizajnirana za dobro prijanjanje i lak pristup upravljačkim elementima. Kućište Axiona izrađeno je od metala što osigurava hrapavost i bolje hlađenje unutarnje elektronike. Iako je kućište u potpunosti metalno, jedinica je lagana, ne veća od 350 grama, što je čini savršenom opcijom za duga putovanja.
Gumbi se nalaze na gornjoj strani Axiona kako bi bili sigurni da im lako mogu pristupiti ljevoruki i dešnjaci. Gumb za otpuštanje baterije nalazi se ispred objektiva osmatrača. Za napajanje Axion koristi novorazvijenu APS-3 bateriju s brzom izmjenom koja može osigurati do 4 sata neprekidnog rada.

Vrhunska elektronika Axiona djeluje u kombinaciji s naprednim softverom kako bi osigurala optimalne karakteristike slike i inovativne značajke. Korisnik može prilagoditi Axion prema svojim potrebama. set dostupnih prilagodbi vrlo je širok i uključuje 3 načina promatranja (šuma, stijene, identifikacija), ručno i podešavanje svjetline i kontrasta, 3 načina kalibracije ili nejednolikosti (automatsko, poluautomatsko, ručno), 8 paleta boja (sve služe raznim potrebama). Način slike u slici poboljšava zumiranje omogućavajući povećavanje željenog dijela scene uz zadržavanje cijelog vidnog polja. Stadijametrijski daljinomjer može biti jako koristan kada morate procijeniti udaljenost do objekta promatranja.

Axion je potpuno vodootporan i ima IPX7 ocjenu, što znači da se može potopiti do 1 m dubine pod vodom tijekom 30 minuta. Ne trebate brinuti zbog neočekivane kiše ili snijega, Axion neće uspjeti i dobro će raditi. Kućište je izrađeno od legure magnezija što rezultira većom krutošću i robusnošću, ali istodobno ukupna težina jedinice ostaje mala.
Zbog kompaktne veličine, male težine i moćnih mogućnosti otkrivanja, Axion je idealna jedinica za lovce, stručnjake za potragu i spašavanje, timove za zaštitu prirode i ljubitelje prirode. Pun naprednih značajki, prepunih najnovije elektronike, sjajnih optičkih karakteristika Axion je sjajna kombinacija koja će svog vlasnika zasigurno ostaviti sretnim i zadovoljnim.