Karabinski poluautomati

Pietta CHRONOS – remekdjelo talijanske obiteljske tradicije

Pietta Chronos, poluautomatski lovački karabin, stiže iz povijesne tvornice oružja Armi Filli Pietta S.R.L poznate širom svijeta.

̌ ̌

Prije predstavljanja karakteristika Chronos modela kratko ćemo se osvrnuti na zanimljivu povijest imena Pietta. Tvornica Armi Filli Pietta S.R.L. osnovana je 1963. godine, u mjestu Gussago, u blizini talijanske oružarske prijestolnice Brescie. Više desetina velikih, srednjih i malih proizvođača oružja nalazi se u dolini Val Trompia oko Brescie u industrijski najrazvijenijem sjevernom djelu Italije.

 

Braća Pietta počinju proizvodnju suvremenih kopija povijesnog oružja korištenog u američkom Građanskom ratu 1861-1865. godine. Prve replike revolvera bile su replike modela Colt Model 1851 Navy. Replike starih revolvera i ostalog oružja pod imenom Flli Pietta bile su od samog početka jeftinije od konkurentskih proizvoda, ali visoke kvalitete. Proizvodnja je naglo rasla s obzirom na brojne korisnike “kaubojskog” oružja koji su prepoznali Pietta kvalitetu oružja izrađenog od odličnog materijala sa strogo definiranom tolerancijom i estetski vrhunskom završnom obradom.

Kada je čvrsto zauzela visoko mjesto među proizvođačima replika, tvornica Armi Filli Pietta S.R.L. je 2006. godine obnovila proizvodnju lovačkog oružja. Prvo izrađujući poluautomatske, pump action, dvocjevne i jednocjevne sačmarice te moderne poluautomatske lovačke karabine poput Piette Chronos.

̌

– ̌ ̌ ̌
– : . – .
– ̌ ̌


– ̌ ̌ ́ ̌ ̌ ̌ ́
– ́
– ̌ ( ):
– ( ): , ,
– ̌ ( ):
– ̌ ( ): , ( ̌ )
– ̌ đ ̌
– ̌ ̌
– ̌ ̌

Kundak Piette Chronos izrađen je od drveta na koji je navučen tanak sloj plastično-gumenog materijala, zatim mogu biti izrađeni od orahovne, a postoji i lamelirani kundak. Kundak je opremljen gumom za ublaživanje trzaja uz koji dolazi par podložnih pločica koje omogućavaju različitu dužinu i visinu kundaka. To će svakako dobro doći lovcima koji žele pušku idealno prilagoditi svojoj građi tijela. Moguće je kupiti i gumu za kundak u raznim debljinama i na taj način prilagoditi idealnu dužinu kundaka prema potrebama strijelca.

Postoje i podmodeli Piette Chronos. To su modeli sa kundakom podesive obrazine. Prednost ovakovog kundaka je ta da nakon što strijelac uđe u liniju za pucanje zbog obrazine na podešavanje nema potrebu nakon svakog metka namještati glavu za razliku od klasične obrazine.

Kako se ponaša Pietta Chronos .308 win sa podesivom obrazinom, laminiranim kundakom i bijelom glavom, pogledajte na linku