Pietta Chronos, poluautomatski lovački karabin, stiže iz povijesne tvornice oružja Armi Filli Pietta S.R.L poznate širom svijeta.

𝐎𝐝 𝐫𝐞𝐩𝐥𝐢𝐤𝐚 𝐩𝐨𝐯𝐢𝐣𝐞𝐬𝐧𝐨𝐠 𝐨𝐫𝐮𝐳̌𝐣𝐚 𝐝𝐨 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐡 𝐩𝐨𝐥𝐮𝐚𝐮𝐭𝐨𝐦𝐚𝐭𝐬𝐤𝐢𝐡 𝐥𝐨𝐯𝐚𝐜̌𝐤𝐢𝐡 𝐤𝐚𝐫𝐚𝐛𝐢𝐧𝐚

Prije predstavljanja karakteristika Chronos modela kratko ćemo se osvrnuti na zanimljivu povijest imena Pietta. Tvornica Armi Filli Pietta S.R.L. osnovana je 1963. godine, u mjestu Gussago, u blizini talijanske oružarske prijestolnice Brescie. Više desetina velikih, srednjih i malih proizvođača oružja nalazi se u dolini Val Trompia oko Brescie u industrijski najrazvijenijem sjevernom djelu Italije.

 

Braća Pietta počinju proizvodnju suvremenih kopija povijesnog oružja korištenog u američkom Građanskom ratu 1861-1865. godine. Prve replike revolvera bile su replike modela Colt Model 1851 Navy. Replike starih revolvera i ostalog oružja pod imenom Flli Pietta bile su od samog početka jeftinije od konkurentskih proizvoda, ali visoke kvalitete. Proizvodnja je naglo rasla s obzirom na brojne korisnike “kaubojskog” oružja koji su prepoznali Pietta kvalitetu oružja izrađenog od odličnog materijala sa strogo definiranom tolerancijom i estetski vrhunskom završnom obradom.

Kada je čvrsto zauzela visoko mjesto među proizvođačima replika, tvornica Armi Filli Pietta S.R.L. je 2006. godine obnovila proizvodnju lovačkog oružja. Prvo izrađujući poluautomatske, pump action, dvocjevne i jednocjevne sačmarice te moderne poluautomatske lovačke karabine poput Piette Chronos.

𝐏𝐢𝐞𝐭𝐭𝐚 𝐂𝐡𝐫𝐨𝐧𝐨𝐬 𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜̌𝐤𝐞 𝐤𝐚𝐫𝐚𝐤𝐭𝐞𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐤𝐞

– 𝐂̌𝐯𝐫𝐬𝐭 𝐢 𝐬̌𝐢𝐫𝐨𝐤 𝐢𝐳𝐯𝐥𝐚𝐤𝐚𝐜̌
– 𝐊𝐚𝐥𝐢𝐛𝐚𝐫: .𝟑𝟎-𝟎𝟔 𝐒 𝐢 .𝟑𝟎𝟖 𝐖𝐢𝐧
– 𝐌𝐞𝐡𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐦 𝐩𝐨𝐯𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐳𝐚𝐭𝐯𝐚𝐫𝐚𝐜̌𝐚 𝐢 𝐠𝐥𝐚𝐯𝐚 𝐩𝐮𝐬̌𝐤𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐮𝐳𝐞𝐭𝐢 𝐬𝐮 𝐢𝐳 𝐁𝐫𝐨𝐰𝐧𝐢𝐧𝐠𝐨𝐯𝐢𝐡 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐥𝐚
– 𝐑𝐚𝐝𝐢 𝐧𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐮 𝐩𝐨𝐯𝐫𝐚𝐭𝐧𝐢𝐡 𝐩𝐥𝐢𝐧𝐨𝐯𝐚
– 𝐊𝐫𝐨𝐦𝐢𝐫𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐨𝐝𝐢𝐥𝐢𝐜𝐞
– 𝐉𝐞𝐝𝐢𝐧𝐢 𝐩𝐨𝐥𝐮𝐚𝐮𝐭𝐨𝐦𝐚𝐭 𝐧𝐚 𝐭𝐫𝐳̌𝐢𝐬̌𝐭𝐮 𝐤𝐨𝐣𝐢 𝐢𝐦𝐚 𝐦𝐨𝐠𝐮𝐜́𝐧𝐨𝐬𝐭 𝐬𝐤𝐢𝐝𝐚𝐧𝐣𝐚 𝐩𝐨𝐭𝐤𝐮𝐧𝐝𝐚𝐤𝐚 𝐳𝐚 𝐥𝐚𝐤𝐬̌𝐞 𝐜̌𝐢𝐬̌𝐜́𝐞𝐧𝐣𝐞
– 𝐌𝐨𝐠𝐮𝐜́𝐧𝐨𝐬𝐭 𝐢𝐳𝐦𝐣𝐞𝐧𝐞 𝐜𝐢𝐣𝐞𝐯𝐢 𝐢 𝐤𝐚𝐥𝐢𝐛𝐫𝐚
– 𝐃𝐮𝐳̌𝐢𝐧𝐚 𝐜𝐢𝐣𝐞𝐯𝐢 (𝐜𝐦): 𝟓𝟏 𝐢 𝟓𝟔
– 𝐊𝐚𝐩𝐚𝐜𝐢𝐭𝐞𝐭 𝐬𝐩𝐫𝐞𝐦𝐧𝐢𝐤𝐚 (𝐤𝐨𝐦 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐥𝐣𝐢𝐯𝐚): 𝟐,𝟒,𝟖
– 𝐔𝐤𝐮𝐩𝐧𝐚 𝐝𝐮𝐳̌𝐢𝐧𝐚 (𝐜𝐦): 𝟏𝟎𝟕
– 𝐓𝐞𝐳̌𝐢𝐧𝐚 (𝐤𝐠): 𝟑,𝟓 (𝐩𝐫𝐨𝐬𝐣𝐞𝐜̌𝐧𝐨)
– 𝐂𝐢𝐣𝐞𝐯 𝐩𝐮𝐬̌𝐤𝐞 𝐣𝐞 𝐢𝐳𝐫𝐚đ𝐞𝐧𝐚 𝐨𝐝 𝐜̌𝐞𝐥𝐢𝐤𝐚 𝐒𝐀𝐄 𝟒𝟏𝟒𝟎
– 𝐏𝐨𝐝𝐞𝐬𝐢𝐯𝐢 𝐛𝐫𝐳𝐢 𝐦𝐞𝐡𝐚𝐧𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐧𝐢𝐬̌𝐚𝐧𝐢
– 𝐎𝐤𝐢𝐝𝐚𝐜̌ 𝐣𝐞 𝐭𝐢𝐩𝐢𝐜̌𝐚𝐧 𝐳𝐚 𝐩𝐨𝐥𝐮𝐚𝐮𝐭𝐨𝐦𝐚𝐭𝐞

Kundak Piette Chronos izrađen je od drveta na koji je navučen tanak sloj plastično-gumenog materijala, zatim mogu biti izrađeni od orahovne, a postoji i lamelirani kundak. Kundak je opremljen gumom za ublaživanje trzaja uz koji dolazi par podložnih pločica koje omogućavaju različitu dužinu i visinu kundaka. To će svakako dobro doći lovcima koji žele pušku idealno prilagoditi svojoj građi tijela. Moguće je kupiti i gumu za kundak u raznim debljinama i na taj način prilagoditi idealnu dužinu kundaka prema potrebama strijelca.

Postoje i podmodeli Piette Chronos. To su modeli sa kundakom podesive obrazine. Prednost ovakovog kundaka je ta da nakon što strijelac uđe u liniju za pucanje zbog obrazine na podešavanje nema potrebu nakon svakog metka namještati glavu za razliku od klasične obrazine.

Kako se ponaša Pietta Chronos .308 win sa podesivom obrazinom, laminiranim kundakom i bijelom glavom, pogledajte na linku

 

 

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni ste prihvatiti upotrebu kolačića u skladu s našim pravilima o kolačićima.